96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Hoe voorkom je dat je 5 kilo zwaarder terugkomt van een all-inclusive vakantie?

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Een all-inclusive vakantie staat vaak gelijk aan overvloedig eten en drinken, van uitgebreide buffetten tot eindeloze drankjes aan de bar. Het is verleidelijk om je helemaal te laten gaan, maar veel vakantiegangers komen thuis met een paar extra kilo’s. Hoe voorkom je dat? In dit artikel delen we enkele tips om gezond te blijven op vakantie, zodat je met een goed gevoel én een stabiel gewicht weer thuiskomt.

Maak slimme keuzes bij buffetten

Het grootste gevaar van een all-inclusive vakantie is vaak het buffet. De tafels vol met heerlijke gerechten nodigen uit om van alles wat te proberen. Het is belangrijk om bewust te kiezen wat je opschept. Begin met een gezond bordje, met vooral groente en fruit, zodat je minder ruimte overhoudt voor zware en vette gerechten. Eiwitten zoals vis, kip en peulvruchten zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft, waardoor je minder snel geneigd bent om te veel te eten. Wil je de snackmoment tussen de maaltijden door beperken? Dan kan van tevoren een eiwitshake kopen op Orangefit.nl een handige oplossing zijn. Dit zorgt ervoor dat je langer vol zit en minder geneigd bent om toe te geven aan ongezonde verleidingen.

Let op je portiegrootte

Een ander belangrijk aspect van gezond blijven tijdens je all-inclusive vakantie is het letten op portiegrootte. Probeer kleinere porties te nemen; zo kun je nog steeds genieten van verschillende gerechten zonder dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Neem rustig de tijd om te eten en luister naar je lichaam: vaak ben je sneller verzadigd dan je denkt. Door bewust om te gaan met de hoeveelheid die je eet, voorkom je dat je onnodig veel calorieën binnenkrijgt.

Beperk de inname van alcohol

Tijdens een vakantie is het vaak gezellig om een drankje te doen, maar wees je bewust van de calorieën die je binnenkrijgt via alcohol. Cocktails en mixdrankjes zitten vol suikers en kunnen snel bijdragen aan een calorie-overschot. Probeer te kiezen voor lichtere alternatieven zoals wijn of een mix met light-frisdrank, en drink tussendoor voldoende water om gehydrateerd te blijven. Door je alcoholgebruik te matigen, voorkom je niet alleen extra calorieën, maar zorg je er ook voor dat je fris blijft en meer energie hebt om van een (licht) actieve vakantie te genieten.

Blijf actief en in beweging

Een van de beste manieren om tijdens je vakantie in vorm te blijven, is door dagelijks in beweging te blijven. Dit hoeft niet te betekenen dat je elke dag naar de sportschool gaat, maar zorg ervoor dat je regelmatig wandelt, zwemt of meedoet aan een sportactiviteit. Veel all-inclusive resorts bieden mogelijkheden voor sport en spel, zoals aquagym, beachvolleybal of wandeltochten. Door actief te blijven, verbrand je meer calorieën en houd je je stofwisseling op gang, wat helpt om die extra kilootjes op afstand te houden.

Overweeg een vegan proteïne poeder

Voor wie veganistisch eet kan een vegan proteïne poeder een handige aanvulling zijn tijdens je vakantie. Het is een snelle en gemakkelijke manier om je eiwitinname op peil te houden. Een proteïneshake kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor een zoete snack of tussendoortje. Of je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld om dag dat zo’n shake als ontbijt te nemen, als alternatief voor het buffet. Het helpt je om langer verzadigd te blijven, wat de kans verkleint dat je later op de dag ongezonde keuzes maakt.

Met deze tips kun je volop genieten van je vakantie én jezelf met een gerust hart op de weegschaal zetten als je weer thuis bent.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?